Joukas: Sukunimi-info

Joukas

Tietoja sukunimestä Joukas

Joukas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Joukkaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joukas on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Joukas ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Joukkaiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Joukas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Joukas on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Joukasta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоукас tarkoittaa nimeä Joukas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Joukass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioucas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joukas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouka Joukas.

Samankaltaisia nimiä kuin Joukas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joukas, Finland.

©Tuomas Salste