Jousimaa: Sukunimi-info

Jousimaa

Tietoja sukunimestä Jousimaa

Jousimaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jousimaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jousimaa on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jousimaa ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jousimaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jousimaa on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Jousimaa

Jousimaa (paikannimi)

Jousimaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jousimaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоусимаа tarkoittaa nimeä Jousimaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jousimā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iousima on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jousimaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Jousimaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Jousimaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jousimaa, Finland.

©Tuomas Salste