Joutsenjärvi: Sukunimi-info

Joutsenjärvi

Tietoja sukunimestä Joutsenjärvi

Joutsenjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Joutsenjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 28

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joutsenjärvi on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Joutsenjärvi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Joutsenjärvi on melko pitkä nimi.

Joutsenjärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Joutsenjärvi on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Joutsenjärvi

Joutsenjärvi
(paikannimi)
Joutsenjärvi Karjalassa
(karttanimi)

Joutsenjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Joutsenjärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joutsenjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Joutsenjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joutsenjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоутсеньярви ("Joutsenjarvi") tarkoittaa nimeä Joutsenjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Joutsenjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioutzenierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joutsenjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Joutsenjarvi tai Joutsenjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Joutsenjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Joutsenjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joutsenjärvi, Finland.

©Tuomas Salste