Joutsenkoski: Sukunimi-info

Joutsenkoski

Tietoja sukunimestä Joutsenkoski

Joutsenkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Joutsenkoskien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joutsenkoski on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Joutsenkoski ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Joutsenkoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 75 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Joutsenkoski on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1935
Yritykset
perust. 1982–1998

Sana Joutsenkoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Joutsenkoski

Joutsenkoski (paikannimi)

Joutsenkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joutsenkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоутсенкоски tarkoittaa nimeä Joutsenkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioutzencoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joutsenkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Joutsenkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Joutsenkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joutsenkoski, Finland.

©Tuomas Salste