Joutsenvuori: Sukunimi-info

Joutsenvuori

Tietoja sukunimestä Joutsenvuori

Joutsenvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Joutsenvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joutsenvuori on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Joutsenvuori ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Joutsenvuori on melko pitkä nimi.

Paikannimi Joutsenvuori

Joutsenvuori (paikannimi)

Joutsenvuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joutsenvuori jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоутсенвуори tarkoittaa nimeä Joutsenvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioutzenfwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joutsenvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Joutsenvuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Joutsenvuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joutsenvuori, Finland.

©Tuomas Salste