Joutsijärvi: Sukunimi-info

Joutsijärvi

Tietoja sukunimestä Joutsijärvi

Joutsijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Joutsijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 26

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joutsijärvi on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Joutsijärvi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Joutsijärvi-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 34 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Verrattuna muihin sukunimiin Joutsijärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886–1921

Joutsijärviä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Joutsijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Joutsijärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kymmenen.

Asuinpaikat 1962–1970 kuolleilla

Kuolleet
1962–1970

Vuosina 1962–1970 kuolleet Joutsijärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Joutsijärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi neljä Joutsijärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Joutsijärvi

Joutsijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Joutsijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joutsijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Joutsijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joutsijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Joutsijärvet ulkomailla

Ruotsissa Joutsijärvi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоутсиярви ("Joutsijarvi") tarkoittaa nimeä Joutsijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Joutsijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioutzijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joutsijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Joutsijarvi tai Joutsijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Joutsijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Joutsijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joutsijärvi, Finland.

©Tuomas Salste