Joutsiniemi: Sukunimi-info

Joutsiniemi

Tietoja sukunimestä Joutsiniemi

Joutsiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Joutsiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2014 87

v. 2016 87

v. 2018 86

v. 2020 87

v. 2022 88

v. 2023 87

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joutsiniemi on sijalla 7 471.

Verrattuna muihin sukunimiin Joutsiniemi on melko pitkä nimi.

Joutsiniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Joutsiniemi on suojattu 1930–1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Joutsiniemi

Joutsiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Joutsiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joutsiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Joutsiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joutsiniementie, Joutsiniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоутсиниеми ("Joutsinijemi") tarkoittaa nimeä Joutsiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioutziniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Joutsiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Joutsiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Joutsiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Joutsiniemi, Finland.

©Tuomas Salste