Jouttijärvi: Sukunimi-info

Jouttijärvi

Tietoja sukunimestä Jouttijärvi

Jouttijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Jouttijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 2014 57

v. 2016 56

v. 2018 56

v. 2020 56

v. 2022 53

v. 2023 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jouttijärvi on sijalla 10 886. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 118.

Verrattuna muihin sukunimiin Jouttijärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889–1918

Jouttijärviä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Jouttijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jouttijärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1956–1968 kuolleilla

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Jouttijärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Jouttijärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Jouttijärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Jouttijärvi

Jouttijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Jouttijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jouttijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jouttijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jouttijärvenkuja, Jouttijärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Jouttijärvet ulkomailla

Tanskassa Jouttijärvi on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоуттиярви ("Jouttijarvi") tarkoittaa nimeä Jouttijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Joutijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iouttijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jouttijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jouttijarvi tai Jouttijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouko Jouttijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Jouttijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jouttijärvi, Finland.

©Tuomas Salste