Juha: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juha

Juha on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Juhien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juha on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Juhien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Juha on lyhyt nimi.

Juha on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Juha on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1943
Yritykset
perust. –2017

Sana Juha tai Juhan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Juha osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Juha esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juha Kankkusen tie, Juha Vainion katu, Juhanpolku, Juhantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Juha

Juha on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Juha oli yhtenä etunimenä 54 563 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 50:s mies oli etunimeltään Juha. Juuri etunimenä Juha onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 29 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (45 357 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (9 206).

Juhat ulkomailla

Tanskassa Juha on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Tšekissä Juha oli 118 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli JUHA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юха tarkoittaa nimeä Juha. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juhan Juha.

Samankaltaisia nimiä kuin Juha

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Juha, Finland.

©Tuomas Salste