Juhantalo: Sukunimi-info

Juhantalo

Tietoja sukunimestä Juhantalo

Juhantalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Juhantalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 31

v. 2017 31

v. 2018 31

v. 2019 31

v. 2020 31

v. 2021 32

v. 2022 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juhantalo on sijalla 15 854. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1964

Vuosina 1957–1964 kuolleet Juhantalot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Juhantalon kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Juhantalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Siikainen (4 vainajaa) sekä Aura (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Juhantalo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Juhantalo

Juhantalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Juhantalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Juhantalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juhantalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juhantalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юхантало tarkoittaa nimeä Juhantalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iuhandalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Juhantalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juhan Juhantalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Juhantalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Juhantalo, Finland.

©Tuomas Salste