Juho: Sukunimi-info

Juho

Tietoja sukunimestä Juho

Juho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Juhojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2015 50

v. 2018 51

v. 2020 49

v. 2022 48

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juho on sijalla 11 717. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Juho ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Juho on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2022

Sana Juho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Juho

Juho (paikannimi)Katuosoitteissa

Juho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Juho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juho kustaantie, Juho Niukkasen kuja, Juho Rannikontie, Juho Riihimäen tie, Juho Rissasen katu, Juhogatan, Juhonkaari, Juhonkatu, Juhonkuja, Juhonpolku, Juhonraitti, Juhontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Juho

Juho on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Juho oli yhtenä etunimenä 26 698 suomalaisella (26 690 miestä, 8 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 110:s mies oli etunimeltään Juho. Juuri etunimenä Juho onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 48 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Juhot ulkomailla

Ruotsissa Juho oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юхо tarkoittaa nimeä Juho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iuhå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Juho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juha Juho.

Samankaltaisia nimiä kuin Juho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Juho, Finland.

©Tuomas Salste