Jukkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jukkola

Jukkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Jukkola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 173 max

v. 1985 168

v. 2014 231

v. 2015 229

v. 2016 231

v. 2017 238

v. 2018 239

v. 2019 243

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jukkola on sijalla 3 230.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Jukkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Jukkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jukkola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lohtaja (14 henkeä), Pyhäjoki (4) sekä Alatornio (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jukkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Jukkola

Jukkola (paikannimi)Jukkola (karttanimi)

Jukkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Jukkola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jukkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Jukkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jukkolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Jukkolat ulkomailla

Ruotsissa Jukkola oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli JUKKOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юккола tarkoittaa nimeä Jukkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jukola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iuckola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jukkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jukka Jukkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Jukkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jukkola, Finland.

©Tuomas Salste