Juntheikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juntheikki

Juntheikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Juntheikki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 32

v. 2017 31

v. 2018 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juntheikki on noin sijalla 16 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Juntheikit ulkomailla

Ruotsissa Juntheikki oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юнтейкки ("Junteikki") tarkoittaa nimeä Juntheikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iundheickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juntheikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jun Juntheikki.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Juntheikki, Finland.

©Tuomas Salste