Juoksukangas: Sukunimi-info

Juoksukangas

Tietoja sukunimestä Juoksukangas

Juoksukangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Juoksukankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juoksukangas on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Juoksukangas ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Juoksukangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Juoksukangas

Juoksukangas (paikannimi)

Juoksukangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Juoksukangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юоксукангас tarkoittaa nimeä Juoksukangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Juoksukangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iooxucangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Juoksukangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Juoksukangas, Finland.

©Tuomas Salste