Jussi-Pekka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jussi-Pekka

Jussi-Pekka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jussi-Pekkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 28

v. 2018 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jussi-Pekka on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Jussi-Pekka on melko pitkä nimi.

Etunimi Jussi-Pekka

Jussi-Pekka on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Jussi-Pekka oli yhtenä etunimenä 785 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 600:s mies oli etunimeltään Jussi-Pekka. Juuri etunimenä Jussi-Pekka onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 29 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (761 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (24).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юсси-Пекка tarkoittaa nimeä Jussi-Pekka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iussi=Pecka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jussi-Pekka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jussi-Petteri Jussi-Pekka tai Justiina Jussi-Pekka.

Samankaltaisia nimiä kuin Jussi-Pekka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jussi-Pekka, Finland.

©Tuomas Salste