Jussinoja: Sukunimi-info

Jussinoja

Tietoja sukunimestä Jussinoja

Jussinoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jussinojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2015 46

v. 2018 46

v. 2020 45

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jussinoja on sijalla 12 098. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jussinoja ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Jussinoja

Jussinoja (paikannimi)

Jussinoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jussinoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Jussinojat ulkomailla

Ruotsissa Jussinoja oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юссиноя tarkoittaa nimeä Jussinoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jusinoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iussinoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jussinoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jussi Jussinoja tai Justiina Jussinoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Jussinoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jussinoja, Finland.

©Tuomas Salste