Juurela: Sukunimi-info

Juurela

Tietoja sukunimestä Juurela

Juurela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Juurela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2014 71

v. 2016 69

v. 2018 69

v. 2020 68

v. 2022 67

v. 2023 67

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juurela on sijalla 9 143. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474.

Paikannimi Juurela

Juurela (paikannimi)Katuosoitteissa

Juurela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Juurela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juurela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juurelankatu, Juurelantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юурела tarkoittaa nimeä Juurela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jūrela.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iurela on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Juurela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juuli Juurela tai Juuse Juurela.

Samankaltaisia nimiä kuin Juurela

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Juurela, Finland.

©Tuomas Salste