Juures: Sukunimi-info

Juures

Tietoja sukunimestä Juures

Juures on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Juuresten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juures on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Juures ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Juures. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Juures osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Juures esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juureksentie, Juureskatu, Juurestie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юурес tarkoittaa nimeä Juures. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jūress. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iures on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Juures olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juuli Juures tai Juuse Juures.

Samankaltaisia nimiä kuin Juures

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Juures, Finland.

©Tuomas Salste