Juurikkala: Sukunimi-info

Juurikkala

Tietoja sukunimestä Juurikkala

Juurikkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Juurikkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 85

v. 2016 85

v. 2018 84

v. 2020 83

v. 2022 83

v. 2023 80

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juurikkala on sijalla 7 935. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Juurikkala on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Juurikkala on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Juurikkalat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Juurikkalan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin kahden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1944
Yritykset
perust. –2015

Sana Juurikkala tai Juurikkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Juurikkala

Juurikkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Juurikkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Juurikkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juurikkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juurikkalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юуриккала tarkoittaa nimeä Juurikkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jūrikala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iurickala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Juurikkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juuli Juurikkala tai Juuse Juurikkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Juurikkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Juurikkala, Finland.

©Tuomas Salste