Jyly: Sukunimi-info

Jyly

Tietoja sukunimestä Jyly

Jyly on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jyly-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2018 20

v. 2019 22

v. 2020 22

v. 2021 22

v. 2022 23

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jyly on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jyly ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Jyly on lyhyt nimi.

Jyly on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jyly on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Jyly

Jyly (paikannimi)Katuosoitteissa

Jyly on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jyly jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jyly esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jylynkuja, Jylyntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлю ("Julju") tarkoittaa nimeä Jyly. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jili.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iylÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jyly olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Jyly

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jyly, Finland.

©Tuomas Salste