Jyrkämä: Sukunimi-info

Jyrkämä

Tietoja sukunimestä Jyrkämä

Jyrkämä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jyrkämä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jyrkämä on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jyrkämä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jyrkämä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jyrkämä on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940

Sana Jyrkämä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юркямя ("Jurkjamja") tarkoittaa nimeä Jyrkämä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jirkeme.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iyrgämä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jyrkämä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jyrkama tai Jyrkaemae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jyrki Jyrkämä.

Samankaltaisia nimiä kuin Jyrkämä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jyrkämä, Finland.

©Tuomas Salste