Jyrkkiö: Sukunimi-info

Jyrkkiö

Tietoja sukunimestä Jyrkkiö

Jyrkkiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Jyrkkiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jyrkkiö on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jyrkkiö ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Jyrkkiö on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jyrkkiö on suojattu 1957 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jyrkkiö-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Jyrkkiön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрккиё ("Jurkkijo") tarkoittaa nimeä Jyrkkiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jirkie.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iyrkiö on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jyrkkiö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jyrkkio tai Jyrkkioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jyrki Jyrkkiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Jyrkkiö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jyrkkiö, Finland.

©Tuomas Salste