Jyvälä: Sukunimi-info

Jyvälä

Tietoja sukunimestä Jyvälä

Jyvälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Jyvälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jyvälä on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Jyvälä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1964

Vuosina 1957–1964 kuolleet Jyvälät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Jyvälän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Jyvälä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Jyvälä

Jyvälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Jyvälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Jyvälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jyvälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jyvälänrinne, Jyväläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ювяля ("Juvjalja") tarkoittaa nimeä Jyvälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Jivele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iyfwälä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Jyvälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jyvala tai Jyvaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jyvälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Jyvälä, Finland.

©Tuomas Salste