Kaakkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaakkola

Kaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaakkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 28

v. 2018 27

v. 2019 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaakkola on sijalla 17 878. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaakkola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kaakkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1945 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kaakkola

Kaakkola (paikannimi)Kaakkola (karttanimi)

Kaakkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaakkola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaakkolankatu, Kaakkolankuja, Kaakkolanpolku, Kaakkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кааккола tarkoittaa nimeä Kaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kākola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cackola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaakkola tai Kaapo Kaakkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaakkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaakkola, Finland.

©Tuomas Salste