Kaakkolahti: Sukunimi-info

Kaakkolahti

Tietoja sukunimestä Kaakkolahti

Kaakkolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaakkolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 36

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaakkolahti on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaakkolahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaakkolahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kaakkolahti

Kaakkolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaakkolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaakkolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaakkolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaakkolahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каакколахти tarkoittaa nimeä Kaakkolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kākolahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cackolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaakkolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaakkolahti tai Kaapo Kaakkolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaakkolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaakkolahti, Finland.

©Tuomas Salste