Kaakkolahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaakkolahti

Kaakkolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaakkolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

v. 2017 36

v. 2018 36

v. 2019 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaakkolahti on sijalla 14 473. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaakkolahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kaakkolahti

Kaakkolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaakkolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaakkolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaakkolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaakkolahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каакколахти tarkoittaa nimeä Kaakkolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kākolahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cackolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaakkolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaakkolahti tai Kaapo Kaakkolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaakkolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaakkolahti, Finland.

©Tuomas Salste