Kaakkolammi: Sukunimi-info

Kaakkolammi

Tietoja sukunimestä Kaakkolammi

Kaakkolammi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaakkolampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 84

v. 2016 83

v. 2017 82

v. 2018 82

v. 2019 79

v. 2020 79

v. 2021 79

v. 2022 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaakkolammi on sijalla 8 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaakkolammi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaakkolampia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kaakkolammin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kolme Kaakkolammia. Kuolleista 2 kuului punaisiin ja 1 tuntemattomaan osapuoleen.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaakkolammi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. –2018

Sana Kaakkolammi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaakkolammi

Kaakkolammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaakkolammi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 55 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaakkolammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaakkolammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaakkolamminperä, Kaakkolammintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каакколамми tarkoittaa nimeä Kaakkolammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kākolammi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cackolammj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaakkolammi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaakkolammi tai Kaapo Kaakkolammi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaakkolammi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaakkolammi, Finland.

©Tuomas Salste