Kaakkuriniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaakkuriniemi

Kaakkuriniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaakkuriniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 66

v. 2016 64

v. 2017 63

v. 2018 62

v. 2019 62

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaakkuriniemi on sijalla 9 654. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaakkuriniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kaakkuriniemi

Kaakkuriniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaakkuriniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaakkuriniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaakkuriniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaakkuriniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кааккуриниеми ("Kaakkurinijemi") tarkoittaa nimeä Kaakkuriniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kākuriniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cackuriniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaakkuriniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaakkuriniemi tai Kaapo Kaakkuriniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaakkuriniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaakkuriniemi, Finland.

©Tuomas Salste