Kaalinpää: Sukunimi-info

Kaalinpää

Tietoja sukunimestä Kaalinpää

Kaalinpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaalinpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaalinpää on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaalinpää ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1962

Vuosina 1955–1962 kuolleet Kaalinpäät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kaalinpään kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каалинпяа ("Kaalinpjaa") tarkoittaa nimeä Kaalinpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kālinpē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calinpä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaalinpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaalinpaa tai Kaalinpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaalinpää tai Kaapo Kaalinpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaalinpää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaalinpää, Finland.

©Tuomas Salste