Kaalinpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaalinpää

Kaalinpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaalinpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 2015 25

v. 2016 26

v. 2017 27

v. 2018 24

v. 2019 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaalinpää on sijalla 19 406. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каалинпяа ("Kaalinpjaa") tarkoittaa nimeä Kaalinpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kālinpē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calinpä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaalinpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaalinpaa tai Kaalinpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaalinpää tai Kaapo Kaalinpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaalinpää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaalinpää, Finland.

©Tuomas Salste