Kaamanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaamanen

Kaamanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaamasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 23

v. 2019 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaamanen on sijalla 19 966. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaamasten enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Paikannimi Kaamanen

Kaamanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaamanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaamanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaamanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaamasenpolku, Kaamasentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кааманен tarkoittaa nimeä Kaamanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kāmanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Camain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaamanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaamanen tai Kaapo Kaamanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaamanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaamanen, Finland.

©Tuomas Salste