Kaapeli: Sukunimi-info

Kaapeli

Tietoja sukunimestä Kaapeli

Kaapeli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaapelien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 38

v. 2020 37

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaapeli on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaapeli ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaapeleita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kaapelin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1969 kuolleilla

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Kaapelit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Kaapelin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kaapelia. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. –2021

Sana Kaapeli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaapeli

Kaapeli (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaapeli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaapeli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaapeli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaapeliaukio, Kaapelikatu, Kaapelikuja, Kaapelinkuja, Kaapelinraitti, Kaapelintie, Kaapelitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каапели tarkoittaa nimeä Kaapeli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kāpeli.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Capelj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaapeli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaapo Kaapeli tai Kaari Kaapeli.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaapeli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaapeli, Finland.

©Tuomas Salste