Kaapola: Sukunimi-info

Kaapola

Tietoja sukunimestä Kaapola

Kaapola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaapola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2015 41

v. 2018 42

v. 2020 41

v. 2022 41

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaapola on sijalla 13 676. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaapola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1963–1968

Vuosina 1963–1968 kuolleet Kaapolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kaapolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kaapola. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kaapola-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kaapola

Kaapola (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaapola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaapola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaapola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaapolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaapolat ulkomailla

Ruotsissa Kaapola oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каапола tarkoittaa nimeä Kaapola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kāpola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Capola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaapola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaapo Kaapola tai Kaari Kaapola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaapola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaapola, Finland.

©Tuomas Salste