Kaarakka: Sukunimi-info

Kaarakka

Tietoja sukunimestä Kaarakka

Kaarakka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaarakka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2015 46

v. 2018 45

v. 2020 44

v. 2022 44

v. 2023 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarakka on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaarakka ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaarakka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaarakka on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Kaarakat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Kaarakan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Kaarakka-nimisten yleisin asuinpaikka oli Alatornio (4 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaarakka. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900
Yritykset
perust. 1969–2021

Sana Kaarakka esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaarakka

Kaarakka (paikannimi)

Kaarakka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaarakka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кааракка tarkoittaa nimeä Kaarakka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kāraka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caracka on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaarakka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaarakka tai Kaarlo Kaarakka.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarakka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaarakka, Finland.

©Tuomas Salste