Kaaresvirta: Sukunimi-info

Kaaresvirta

Tietoja sukunimestä Kaaresvirta

Kaaresvirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaaresvirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 27

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaaresvirta on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaaresvirta ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaaresvirta on melko pitkä nimi.

Kaaresvirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaaresvirta on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кааресвирта tarkoittaa nimeä Kaaresvirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kāresvirta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caresfwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaaresvirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaaresvirta tai Kaarlo Kaaresvirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaaresvirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaaresvirta, Finland.

©Tuomas Salste