Kaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaari

Kaari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kaarten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 114 max

v. 1985 123

v. 2014 141

v. 2015 139

v. 2016 140

v. 2017 138

v. 2018 142

v. 2019 141

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaari on sijalla 5 086.

Kaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaari on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Kaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Kaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaari

Kaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaarenkierto, Kaarenkuja, Kaarenpiha, Kaarentie, Kaari, Kaarikatu, Kaarikuja, Kaaripiha, Kaaripolku, Kaaritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kaari

Kaari on myös etunimi. Vuonna 2019 Kaari oli yhtenä etunimenä 83 naisella. Sukunimenä Kaari on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 141 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kaaret ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 22 henkeä, joiden sukunimi oli KAARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каари tarkoittaa nimeä Kaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaarin Kaari tai Kaarlo Kaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaari, Finland.

©Tuomas Salste