Kaariniemi: Sukunimi-info

Kaariniemi

Tietoja sukunimestä Kaariniemi

Kaariniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaariniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 29

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaariniemi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaariniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaariniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaariniemi on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kaariniemi

Kaariniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaariniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaariniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaariniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaariniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каариниеми ("Kaarinijemi") tarkoittaa nimeä Kaariniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kāriniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cariniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaariniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaarin Kaariniemi tai Kaarlo Kaariniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaariniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaariniemi, Finland.

©Tuomas Salste