Kaarlas: Sukunimi-info

Kaarlas

Tietoja sukunimestä Kaarlas

Kaarlas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaarlas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarlas on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaarlas ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaarlas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaarlas on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каарлас tarkoittaa nimeä Kaarlas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kārlass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carlas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaarlas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaarlo Kaarlas tai Kaari Kaarlas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarlas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaarlas, Finland.

©Tuomas Salste