Kaarlejärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaarlejärvi

Kaarlejärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kaarlejärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 118

v. 2015 120

v. 2016 124

v. 2017 126

v. 2018 131

v. 2019 132

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarlejärvi on sijalla 5 359.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaarlejärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896-1920

Kaarlejärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Kaarlejärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaarlejärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kaarlejärvi

Kaarlejärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaarlejärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaarlejärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaarlejärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaarlejärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaarlejärvet ulkomailla

Ruotsissa Kaarlejärvi oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каарлеярви ("Kaarlejarvi") tarkoittaa nimeä Kaarlejärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kārlejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carleierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaarlejärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaarlejarvi tai Kaarlejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaarle Kaarlejärvi tai Kaari Kaarlejärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarlejärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaarlejärvi, Finland.

©Tuomas Salste