Kaarnakoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaarnakoski

Kaarnakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaarnakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 35

v. 2018 36

v. 2019 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarnakoski on sijalla 14 473. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaarnakoski on melko pitkä nimi.

Kaarnakoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaarnakoski on suojattu 1973 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Kaarnakoski osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kaarnakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaarnakoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каарнакоски tarkoittaa nimeä Kaarnakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kārnakoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carnacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaarnakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaarnakoski tai Kaarlo Kaarnakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarnakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaarnakoski, Finland.

©Tuomas Salste