Kaarnakoski: Sukunimi-info

Kaarnakoski

Tietoja sukunimestä Kaarnakoski

Kaarnakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaarnakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 36

v. 2020 36

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarnakoski on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaarnakoski ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaarnakoski on melko pitkä nimi.

Kaarnakoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaarnakoski on suojattu 1973 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Kaarnakoski osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kaarnakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaarnakoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каарнакоски tarkoittaa nimeä Kaarnakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kārnakoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carnacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaarnakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaarnakoski tai Kaarlo Kaarnakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarnakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaarnakoski, Finland.

©Tuomas Salste