Kaarni: Sukunimi-info

Kaarni

Tietoja sukunimestä Kaarni

Kaarni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaarni-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 28

v. 2020 29

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarni on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaarni ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaarni on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaarni on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927
Yritykset
perust. 1952–2021

Sana Kaarni esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каарни tarkoittaa nimeä Kaarni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kārni.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carnj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaarni olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaarni tai Kaarlo Kaarni.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarni

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaarni, Finland.

©Tuomas Salste