Kaarniemi: Sukunimi-info

Kaarniemi

Tietoja sukunimestä Kaarniemi

Kaarniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaarniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 35

v. 2020 34

v. 2022 34

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaarniemi on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaarniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Kaarniemi

Kaarniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaarniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaarniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaarniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaarniementie, Kaarniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каарниеми ("Kaarnijemi") tarkoittaa nimeä Kaarniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kārniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaarniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaari Kaarniemi tai Kaarlo Kaarniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaarniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaarniemi, Finland.

©Tuomas Salste