Källberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Källberg

Källberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Källbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 73

v. 2016 73

v. 2017 73

v. 2018 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Källberg on noin sijalla 8 500. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. 1979–2007

Sana Källberg esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Källberg

Källberg (paikannimi)Katuosoitteissa

Källberg on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Källberg jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Källberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Källbergsgränd, Källbergsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Källbergit ulkomailla

Ruotsissa Källberg oli 1 299 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Källberg on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Kællberg on puolestaan ollut 7 hengellä.

73129917
Källbergit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 321 henkeä, joiden sukunimi oli KALLBERG. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Kallberg tai Kaellberg, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Källberg

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Källberg, Finland.

©Tuomas Salste