Käenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Käenmäki

Käenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Käenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 38

v. 2018 37

v. 2019 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Käenmäki on sijalla 14 157. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Käenmäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Käenmäki on suojattu 1984 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Käenmäki

Käenmäki (paikannimi)Käenmäki (karttanimi)

Käenmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Käenmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Käenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Käenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Käenmäentie, Wanha Käenmäenkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяэнмяки ("Kjaenmjaki") tarkoittaa nimeä Käenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Keenmeki.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaenmaki tai Kaeenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Käenmäki, Finland.

©Tuomas Salste