Kahi: Sukunimi-info

Kahi

Tietoja sukunimestä Kahi

Kahi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kahi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kahi on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kahi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kahi on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kahi-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Kahi-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1967 kuolleilla

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Kahi-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Kahi-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kahi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kahi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. 2019–2021

Sana Kahi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kahi

Kahi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kahi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kahi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kahi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kahitie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Sanan ”kahi” merkitys on ’ohrasta tai kaurasta tehty juoma’. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Venäjäksi Кахи tarkoittaa nimeä Kahi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cahj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kahi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kahi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kahi, Finland.

©Tuomas Salste