Kaihlamäki: Sukunimi-info

Kaihlamäki

Tietoja sukunimestä Kaihlamäki

Kaihlamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaihlamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaihlamäki on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaihlamäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940

Sana Kaihlamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaihlamäki

Kaihlamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaihlamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaihlamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaihlamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaihlamäentie, Kaihlamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайхламяки ("Kaihlamjaki") tarkoittaa nimeä Kaihlamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaihlameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caichlamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaihlamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaihlamaki tai Kaihlamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaihlamäki tai Kaisa Kaihlamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaihlamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaihlamäki, Finland.

©Tuomas Salste