Kaihlaniemi: Sukunimi-info

Kaihlaniemi

Tietoja sukunimestä Kaihlaniemi

Kaihlaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaihlaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaihlaniemi on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaihlaniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaihlaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kaihlaniemi

Kaihlaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaihlaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaihlaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaihlaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaihlaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайхланиеми ("Kaihlanijemi") tarkoittaa nimeä Kaihlaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caichlaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaihlaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaihlaniemi tai Kaisa Kaihlaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaihlaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaihlaniemi, Finland.

©Tuomas Salste