Kaiho: Sukunimi-info

Kaiho

Tietoja sukunimestä Kaiho

Kaiho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaihojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 22

v. 2015 21

v. 2018 21

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaiho on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaiho ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Kaihot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kaihon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kaiho. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kaihoa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1931
Yritykset
perust. –2018

Sana Kaiho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kaiho osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kaiho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaihontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kaiho

Kaiho on myös etunimi. Vuonna 2023 Kaiho oli yhtenä etunimenä 65 suomalaisella (23 miestä, 42 naista). Samaan aikaan Kaiho oli 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайхо tarkoittaa nimeä Kaiho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caihå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaiho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaiho tai Kaisa Kaiho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaiho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaiho, Finland.

©Tuomas Salste