Kaihola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaihola

Kaihola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaihola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 85

v. 2016 85

v. 2017 85

v. 2018 84

v. 2019 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaihola on sijalla 7 656. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaihola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaihola on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1929
Yritykset
perust. 1995–2016

Sana Kaihola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaihola

Kaihola (paikannimi)Kaihola (karttanimi)

Kaihola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaihola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaihola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaihola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaihola, Kaiholankatu, Kaiholankuja, Kaiholantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaiholat ulkomailla

Ruotsissa Kaihola oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайхола tarkoittaa nimeä Kaihola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaihola tai Kaisa Kaihola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaihola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaihola, Finland.

©Tuomas Salste