Kaihola: Sukunimi-info

Kaihola

Tietoja sukunimestä Kaihola

Kaihola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kaihola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 86

v. 2016 85

v. 2018 84

v. 2020 84

v. 2022 82

v. 2023 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaihola on sijalla 7 858. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011.

Kaihola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaihola on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Kaiholat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Kaiholan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaihola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1929
Yritykset
perust. 1995–2016

Sana Kaihola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaihola

Kaihola
(paikannimi)
Kaihola Karjalassa
(karttanimi)

Kaihola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaihola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaihola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaihola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaihola, Kaiholankatu, Kaiholankuja, Kaiholantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kaiholat ulkomailla

Ruotsissa Kaihola oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайхола tarkoittaa nimeä Kaihola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaihola tai Kaisa Kaihola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaihola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaihola, Finland.

©Tuomas Salste