Kaihoniemi: Sukunimi-info

Kaihoniemi

Tietoja sukunimestä Kaihoniemi

Kaihoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaihoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 31

v. 2017 33

v. 2018 33

v. 2019 33

v. 2020 35

v. 2021 35

v. 2022 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaihoniemi on sijalla 14 867. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaihoniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Paikannimi Kaihoniemi

Kaihoniemi
(paikannimi)
Kaihoniemi Karjalassa
(karttanimi)

Kaihoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaihoniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaihoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайхониеми ("Kaihonijemi") tarkoittaa nimeä Kaihoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caihoniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaihoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kai Kaihoniemi tai Kaisa Kaihoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaihoniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaihoniemi, Finland.

©Tuomas Salste