Kaijankoski: Sukunimi-info

Kaijankoski

Tietoja sukunimestä Kaijankoski

Kaijankoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kaijankoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 70 max

v. 2014 65

v. 2016 65

v. 2018 67

v. 2020 73

v. 2022 73

v. 2023 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaijankoski on sijalla 8 424. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 856.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaijankoski on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaijankoskia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kaijankosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kaijankoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kaijankoski

Kaijankoski (paikannimi)

Kaijankoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaijankoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kaijankosket ulkomailla

Ruotsissa Kaijankoski oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Norjassa Kaijankoski oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Kaijankosket Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайянкоски tarkoittaa nimeä Kaijankoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caijancoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaijankoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaija Kaijankoski tai Kai Kaijankoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaijankoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaijankoski, Finland.

©Tuomas Salste