Kaijanniemi: Sukunimi-info

Kaijanniemi

Tietoja sukunimestä Kaijanniemi

Kaijanniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kaijanniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 47

v. 2020 48

v. 2022 50

v. 2023 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaijanniemi on sijalla 11 378.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaijanniemi on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Kaijanniemeä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kaijanniemi

Kaijanniemi
(paikannimi)
Kaijanniemi Karjalassa
(karttanimi)

Kaijanniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaijanniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaijanniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaijanniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaijanniementie, Kaijanniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайянниеми ("Kaijannijemi") tarkoittaa nimeä Kaijanniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caijanniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaijanniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaija Kaijanniemi tai Kai Kaijanniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaijanniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaijanniemi, Finland.

©Tuomas Salste